Ganløse

Tillykke til vinderne af årets Nytænkningspris og Den folkeoplysende frivillighedspris

Foto: Egedal Kommune

“Peter, du er tydeligt engageret langt ud over fodboldens rammer og tager stort ansvar, som mange omkring klubben vil huske dig for.” “Stine, dit engagement virker stimulerende på andre frivillige. Du er fuld af idéer og du er ikke bange for at føre dem ud i praksis. For eksempel har du bidraget med børneloppemarked, tøjbyttemarked og børneskattejagt til gavn for alle borgere i Egedal”.

I år er det Stine Haagemann Larsen der vinder Årets Nytænkningspris. Stine er indstillet for sin indsats i etableringen af Ganløse Foreningshus og for sin store initiativkraft i forhold til at sætte sit præg på livet i Ganløse. Nytænkningsprisen tildeles en person, som har startet et nyt særligt frivilligt initiativ op til gavn for fritidslivet i Egedal Kommune.

Stine sætter sit præg på livet i Ganløse

Stine har været engageret gennem hele etableringen af det nye foreningshus, der allerede er et aktiv i lokalområdet. Hun er et eksempel på en ildsjæl, der er med til at skabe ideen og gå gennem det lange, seje træk med at realisere den. Der er via hende og andre skabt en række begivenheder, der sætter præg på livet i Ganløse og øger kvaliteten ved at bo i byen, der bliver et sted med fællesskaber, der er åbne for alle i området.

“Du er fuld af idéer, og du er ikke bange for at føre dem ud i praksis. For eksempel har du bidraget med børneloppemarked, tøjbyttemarked og børneskattejagt til gavn for alle borgere i Egedal. Dit engagement virker stimulerende på andre frivillige, og du skaber tingene både ved egen kraft, og i et godt samspil med alle omkring huset”, fortæller 1. viceborgmester Charlotte Haagendrup foran de venner og familiemedlemmer der er mødt op, og sammen med Kultur og Fritid i smug har planlagt, at overraske Stine ved overrækkelsen af prisen. 

Peter får prisen for sin indsats gennem 16 år

Fodboldtræner Peter Graa Schrewelius vinder i år Den folkeoplysende frivillighedspris. Peter er indstillet for sin indsats i både Ølstykke FC og Stenløse Boldklub. Denne frivillighedspris tildeles personer, som har udført et stort synligt, frivilligt og ubetalt arbejde i en af Egedal Kommunes foreninger, der får tilskud efter Folkeoplysningsloven.

“Peter, du har som frivillig gjort en stor og vigtig indsats gennem hele 16 år. Ikke alene har du været engageret i så mange år for klubbens almindelige drift og udvikling – du har herudover ydet både en kæmpe social- og integrationsmæssig indsats”, fortæller borgmester Vicky Holst Rasmussen foran hele fodboldholdet torsdag aften, der synes det er mindst ligeså fedt at Peter får kram og en tung “pokal” af borgmesteren. 

“Din indstilling er, at alle skal kunne deltage, og du har fokus på bredde og inddragelse af alle. Det betyder også, at du på klubbens og lokalområdets vegne tager et stort ansvar, der gør en forskel i det enkelte unges menneskes liv. En social indsats, der rækker udover hvad man kan forlange af det almindelige engagement i et klublivs fællesskaber” slutter Vicky.

Egedal Kommune hædrer hvert efterår det frivillige foreningsliv på kultur- og fritidsområdet, hvor de 2 priser uddeles af Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalget.

Kommentarer