Stenløse får sin egen videnskabsklub for nysgerrige børn
Stiller dit barn mange spørgsmål? Bliver du dagligt bombarderet med den ene undren efter den anden, som du ikke kan svare på? Googler du i ren desperation “hvor mange ben har en bænkebider?” eller “hvor kommer farverne i verden fra?
Fortvivl ikke. Til efteråret bliver det muligt for nysgerrige børn i Stenløse at “gå til videnskab” i fritiden, og her bliver der rig lejlighed til at fyre op for nysgerrigheden og give udmattede forældre en kort pause.
Børn i 4.-5. klasse lærer om biodiversitet
Hver tirsdag fra kl. 15.45-17.15 i ugerne 43 til 49 bliver dørene til Egedal Gymnasium i Stenløse slået op for børn i 4.-5. klasse, som har lyst til at lege med sjove og inspirerende aktiviteter, forsøg og eksperimenter. Det overordnede emne er biodiversitet, og “miniforskerne” lærer i løbet af de syv uger om det mylder af liv, som vi mennesker deler planeten med.
Børnene skal blandt andet lede efter insekter og planter i gymnasiets nærområde og undersøge dem nærmere under lup, de skal grave efter fossiler, de skal spille spil om arternes slægtskab og i det hele taget blive klogere på, hvordan alt liv er i familie med hinanden.
Frivillige gymnasieelever underviser børn
Videnskabsklubben er en ikke-statslig organisation, som arbejder for at tilbyde børn og unge et inspirerende og præstationsfrit fritidstilbud, hvor de på tværs af baggrund, køn og alder kan mødes og undre sig i fællesskab.
Det er frivillige gymnasieelever, der underviser de yngre børn i Videnskabsklubben – og det er der en helt særlig grund til, fortæller klubbens direktør, Rikke Schmidt Kjærgaard, som selv er tidligere forsker og blandt andet har en ph.d. i forskningskommunikation.
Se mere om Videnskabsklubben og Tilmelding her.
Kommentarer