Debat og politik

Skov til glæde for alle

Af Ulrik John Nielsen, Lokallisten

2. viceborgmester, Egedal Kommune

I Lokallisten Ny Egedal gik vi bl.a. til valg på at få etableret mere skov i Egedal kommune, og vi har også ambitioner om etablering af et arboret (en skov bestående af mange arter, også ikke hjemmehørende).

Derfor blev vi også meget glade, da administrationen på Plan- og byudviklingsudvalgets møde i november måned 2023 meddelte, at staten havde afsat 50 millioner til etablering af statsskov.

Plan- og byudviklingsudvalget, som jo er udvalget, der skal finde og sælge kommende grunde, og i sidste ende Egedal byråd, hilste dette meget velkommen.

Så glæden i byrådet var stor, da det blev meddelt, at staten bl.a. har udset sig de to jordlodder tæt på Veksø by, som vi i udvalget havde peget på som første prioritet.

Udvalget var, efter vores walk and talk i Veksø i forbindelse med planstrategien, overbevist om, at også borgerne her hilser skovrejsning meget velkommen.

I Lokallisten ny Egedal håber vi stadig at få Egedal byråd med på et borgerdrevet Arboret, som skoler og institutioner også kan bruge i naturundervisningen, eventuelt i forbindelse med et kommende naturcenter og til glæde for alle Egedals borgere

Kommentarer