Erhverv

Hver fjerde ukrainske flygtning i Egedal kommune er i job

Det går rigtigt godt med at få ukrainske flygtninge i job. I Egedal kommune er hver fjerde ukrainske flygtning i job og det svarer til mere end 30 borgere.

De ukrainske flygtninge er kommet i job hos både virksomheder lokalt i Egedal Kommune, men også i omegnskommunerne og i København. De ukrainske flygtninge er primært kommet i job inden for rengøring, kantinedrift og landbrugsområdet.

– Vi oplever en stor iver og lyst hos vores ukrainske flygtninge til at komme i job. Og det er dejligt at konstatere, at virksomhederne generelt er imødekommende, når vores virksomhedskonsulenter i Jobcentret kontakter dem for at tale om muligheden for at vores ukrainske flygtninge kommer i job, siger Henriette Thirup-Bielefeldt, formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Egedal Kommune.

Mange forskellige kompetencer

De ukrainske flygtninge kommer med mange forskellige kompetencer og uddannelsesmæssige baggrunde. Der er både læger, sygeplejersker og ingeniører blandt de ukrainske flygtningen, men også flygtninge, som har arbejdet inden for hoteldrift, rengøring, detailhandel og lagervirksomhed.

Jobcenter Egedal vil i den kommende tid fortsætte med at kontakte flere lokale virksomheder for at få de sidste ukrainske flygtninge i job.

Kontakt Jobcenter Egedal

Du kan kontakt Jobcenter Egedal ved Charlotte Frandsen på telefon 7259 7167, hvis du er interesseret i at ansætte en ukrainsk flygtning.

Kommentarer