Samfund

Egedal fastholder stærk placering i erhvervsvenlighed

Det er et tydeligt resultat af flere års målrettet satsning på at fremme erhvervsvenligheden i Egedal Kommune, der nu igen giver resultater. For tredje år i træk viser DI’s undersøgelse klar fremgang.

I Dansk Industris årlige måling af erhvervsvenligheden placerer Egedal Kommune sig igen stærkt i feltet af kommuner i Region Hovedstaden. Særligt i kategorien ’Tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed’ ser vi en positiv stigning i placering på 26 pladser.

50 virksomheder har deltaget i Dansk Industris undersøgelse, og de repræsenterer 43% af de private ansatte i Egedal, hvilket indikerer, at en bred vifte af både store og mindre virksomheder har deltaget i undersøgelsen. Ud over svar fra virksomhederne bygger undersøgelsen på en lang række statistiske data.

Egedal indtager igen i år en solid samlet placering som nr. 50 ud af de 93 kommuner, der deltager i undersøgelsen. Over de seneste år har Egedal Kommune taget nogle kvantespring op af listen fra nr. nr. 92 i 2019. Placeringen betyder endvidere, at kommunen ligger godt placeret i forhold til gennemsnitsplaceringen af de øvrige hovedstadskommuner.

Samarbejde og dialog giver resultater

I Egedal er formand for Kultur-, Fritid-, og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup begejstret for resultatet af undersøgelsen:

– Det, vi ser nu, er resultatet af flere års målrettet indsats. Fra politisk side har vi prioriteret og styrket vores erhvervsindsats. Vi har det seneste år igen halveret dækningsafgiften, og i 2023 udfases den helt. Endvidere har vi hele tiden fokus på dialog med virksomhederne, og vi kan se i undersøgelsen, at virksomhederne vurderer dialogen med kommunen rigtig flot.

Charlotte Haagendrup hæfter sig bl.a. ved, at virksomhederne vurderer en kompetent og effektiv sagsbehandling i forbindelse med byggesager. Dette placerer Egedal Kommune i en flot top 10 blandt landets kommuner på det punkt.

Resultatet er opnået på baggrund af en fælles indsats på tværs af alle fagområder i kommunen. Et tværgående samarbejde er med at sikre, at alle kender til kommunens mål om at være blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i hovedstadsområdet.

Grøn udvikling og verdens bedste hverdag

Undersøgelsen viser, at Egedal Kommune placerer sig rigtig godt, når det kommer til grøn udvikling. Prioritering af bæredygtige og grønne indkøb samt arbejdet for at fremme bæredygtig transport som cykling, samkørsel, brug af kollektiv transport, er der stor tilfredshed med blandt virksomhederne. Det glæder borgmester Vicky Holst Rasmussen:

– Jeg er stolt over, at virksomhederne bemærker, at vi har et grønt fokus i Egedal, da de i høj grad er en del af udviklingen af den grønne retning. Specielt i forhold til vores indkøb og vores indsatser for bæredygtig transport – det underbygger vores samlede tanker om verdens bedste hverdag i Egedal.

Virksomhederne oplever endvidere, at Egedal Kommunes indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft er god. Det bliver belønnet og ses i undersøgelsen som et spring fra en placering som nr. 71 i 2021 til nummer 34 i år. Endvidere viser DI’s måling, at virksomhederne sætter pris på jobcentrets dialog med dem og det rykker Egedal 44 pladser frem til nr. 48.

Vi skal fortsatte den fokuserede indsats

Borgmester Vicky Holst Ramussen er godt tilfreds med placeringen i undersøgelsen:

– Det er virkelig svært ikke at være stolt i dag. Både af mine kolleger i byrådet, som har sat de politiske rammer for det fokus, vi har på erhvervslivet i kommunen, men også af de medarbejderne, som har lagt deres fulde fokus og arbejdskraft i det. Vi vil rigtig gerne vores virksomheder – og det vil vi jo også, fordi vi gerne vil have en positiv udvikling og flere gode arbejdspladser i kommunen. – Egedal Kommune har større ambitioner. Der er selvfølgelig områder dækket af undersøgelsen, vi skal have forbedret. Således hæfter jeg mig bl.a. ved, at vi skal arbejde på en velfungerende digital infrastruktur, der er vigtig for virksomhedernes drift og vækst. Her viser undersøgelsen, at vi ved samarbejde med erhvervslivet kan forbedre os, siger borgmester Vicky Holst Rasmussen.

Læs mere

Kommentarer