Ølstykke

Byggefest på Søhøjskolen markerer skolemodernisering

Set fra venstre i billedet: Karsten Søndergaard borgmester i Egedal Kommune, Betina Hilligsøe formand for Skoleudvalget og Ib Sørensen formand for Planudvalget fik hjælp fra Mina og Danna, to elever fra Søhøjskolen, til at vise med markeringssten, hvor Multihusets fire hjørner kommer til at ligge. Her stiller de op til et fællesfoto, inden de lagde stenene. Foto: Egedal Kommune.

Torsdag den 14. oktober holdt vi byggefest på Søhøjskolen.

Vi fejrede, at moderniseringen og renoveringen af skolen er godt i gang. Skolens facader er ved at blive renoveret og snart går vi i gang med at bygge et helt nyt multihus, der med sine fleksible kvadratmeter binder skolens klassetrin sammen, og åbner op for lokalsamfund og aftenskoleliv.

Ombygningen på Søhøjskolen er den første af fire skoler i Egedal kommune, der moderniseres og renoveres. Eleverne får en ny og bedre Søhøjskole med fleksible rum, hvor de kan lære, lege og trives. 

Sørens Trier Høisgaard, velfærdsdirektør i Egedal Kommune bød velkommen til byggefesten, hvor byrådsmedlemmer, samarbejdspartnere og skolens elever, lærere og pædagoger var mødt op på dagen. De yngste elever lyttede med fra klasserne, og de ældste deltog i arrangementet udendørs. 

Fest for en helhedstænkt og indbydende skole

Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune, var dagens første taler.

Han fremhævede, at skolens brugere har meget at glæde sig til. Multihuset og skolerenoveringen er tænkt kreativt, så den moderniserede skole vil indbyde til nysgerrighed og legende læring. Det er tanken, at man vil få rumlige oplevelser, der kan minde om dem, man får, når man går en tur i skoven, for arkitekterne har været inspireret af naturen og skoven.

Når man går fra rum til rum, vil man få udsigter til lysninger, og i Multihuset vil man få dagslys fra oven i den højloftede sal, hvor der er op til 6 meter til loftet – og der er kig til uderum mod grønne træer og med konstruktioner af træ.

Bæredygtigt byggeri, læringsfællesskaber og multifunktionalitet

Ib Sørensen, formand for Planudvalget i Egedal Kommune beskrev de bæredygtige og pædagogiske principper for byggeriet med moduler – og konstruktioner i træ, der kan varieres forskellige steder på skolen og på de øvrige skoler. Der er tænkt i kloge fleksible kvadratmeter, hvor rum skal bruges til flere formål.

– I skolens nye facader kan man sidde og læse og hygge sig i alkoverne og arbejde ved høje borde langs vinduerne – og dagslyset er godt, siger tre elever og en lærer fra 3.A, i en video, som også blev vist på dagen. Man kunne se prøven på facademodulet i 1:1 ved besøg i klassen hos 3.A.

Skoler til leg, læring og trivsel

Betina Hilligsøe, formand for Skoleudvalget afsluttede talerækken. Hun sagde, at vi ombygger Egedal kommunes skoler frem mod 2028, for at sikre rammer til: Dygtige børn, som er fremtidens unge, kompetente lærere og ikke mindst rammer til at børn trives i deres hverdag.

Det helt nye multihus binder med sin centrale placering indskoling, mellemtrin og udskoling sammen, og med det nye multihus åbner vi skolen op for lokalsamfundet og aftenskoleliv, til for eksempel yoga og dans. Det bliver et multihus med mange funktioner hen over dagen og aftenen, til gavn for alle kommunens borgere.

Multihusets sal har masser af plads og kan deles i to sale med en foldevæg.

I Multihuset er der også gruppenicher til gruppearbejde, eller undervisning af en mindre grupper elever. Efter skoletid kan SFO bruge multisalen til leg og bevægelse.

Til byggefesten var der musik fra Musik- og Kulturskolen og sang fra Søhøjskolens indskoling, og man kunne se illustrationer af, hvordan den nye Søhøjskole kommer til at se ud til sommer, hvor byggeriet forventes at stå færdigt.

Søhøjskolen er den første i rækken af skoler, vi ombygger til børnenes behov. Den bygges i Læringspartnerskab Egedal.

Læringspartnerskab Egedal består af:

Totalentreprenør Juul & Nielsen

RUBOW arkitekter

Nerd Architects

EKJ Rådgivende Ingeniører

Dansk Energi Management

Egedal Kommune

Kommentarer